Voorstelling Vernissage

Gepubliceerd op: vr 18 februari 2022, 16:43u

Eendracht speelt:
Vernissage
een eenakter van Vaclav Havel

vr. 11 maart, za. 12 maart en zo. 13 maart 2022
vrijdag en zaterdag aanvang 20.00 uur
zondag aanvang 13.30 uur en 16.00 uur
Entree 6 euro

Download de flyer (pdf)

EINDELIJK MOGEN WE WEER TONEELSPELEN!

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen weer een voorstelling geven. Een korte voorstelling, dat wel. En nog over Corona ook! Drie spelers (Remcke de Niet, Greet Boonstra en Herry Cornelius) hebben zo goed en zo kwaad als het ging, en natuurlijk altijd op anderhalve meter, hard gerepeteerd, zodat we nu het resultaat al kunnen laten zien.

Nadat enkele leden een paar (corona)gedichten hebben voorgedragen, spelen we Vernissage, een absurde eenakter uit 1975 van Vaclav Havel, de latere president van Tsjecho-Slowakije en weer later van Tsjechië. Het stuk is door Herry Cornelius flink bewerkt en nu speelt het ongeveer een jaar geleden, midden in de lockdown.

Zoals zoveel Nederlanders hebben Michel en Eefje in coronatijd hun hele huis verbouwd en opnieuw ingericht. Het is net klaar en nu houden ze een soort vernissage. De champagne en de ‘groombles’ staan al klaar. Ze hebben een ‘bevriend’ echtpaar uitgenodigd: Charlotte en Evert, maar de laatste blijft thuis; je mag immers maar één bezoeker ontvangen. Charlotte komt wel. Dat had ze waarschijnlijk beter niet kunnen doen…..