Nieuwsoverzicht


Kom vanavond met verhalen - 3: een Zuidhornse versie van Theater Na de Dam

Gepubliceerd op: di 12 maart 2024, 12:17u

Op zaterdagavond 4 mei bracht Eendracht samen met andere Zuidhorners en streekgenoten voor de derde maal een eigen versie van Theater Na de Dam op de planken onder de naam ‘Kom vanavond met verhalen – 3’. Voorzitter Elisa Noordermeer opende de avond met deze tekst van Leo Vroman:

Kom vanavond met verhalen

dat de oorlog is verdwenen

en herhaal ze honderd malen

alle malen zal ik wenen

Net als vorige jaren stond de avond in het teken van verhalen, gedichten en muziek rondom oorlog, bevrijding en vrede. Het verleden maar ook de actualiteit kwamen aan bod en de avond werd gelardeerd met geïmproviseerde cello- en gitaarmuziek van het Boreas Duo uit Oostum. Bekijk de foto's en beluister hier de muziek van 4 mei 2024.

Bekijk hier de editie ‘Kom vanavond met verhalen’ van 2022 en hier de foto's van 2023.

Lees verder »


‘Laten we het vieren’ goed gevierd

Gepubliceerd op: ma 12 februari 2024, 20:23u

Drie keer een uitverkochte bovenzaal van In ’t Holt 1654 te Zuidhorn. Bekijk hier de foto's van de première op 9 februari. ‘Laten we het vieren’ van Paul Haenen had een aantal verrassingen in petto: allereerst zat iedereen in het eerste bedrijf met de rug naar het normale toneelpodium, mocht je de jarige hoofdrolspeler toezingen (vreemd genoeg was hij op vrijdag, zaterdag én zondag jarig) en moest je vóór de pauze je stoel omdraaien. En gaandeweg werden de verhoudingen, scheve schaatsen en leugens van de tien spelers helder.

Lees verder »


Hè, we zitten anders. Het toneel was toch altijd daar...

Gepubliceerd op: zo 11 februari 2024, 10:51u

De voorstelling 'Laten we het vieren' schept verwarring op het toneel, maar ook in de sfeervolle bovenzaal van In 't Holt 1654. Is het geld nu weg of toch niet, wie had nu wat met wie en is ie nu he of ho? En voor de toeschouwers was het even wennen: is het toneel nu daar? En moeten we nu zingen voor Rutger?

Drie keer uitverkochte voorstellingen! Een foto-impressie van de generale vind je hier.

 

Lees verder »


Laatste repetities ‘Laten we het vieren’

Gepubliceerd op: do 1 februari 2024, 11:23u

Na maanden repeteren op een bovenkamer was het nu zover om op de uitvoeringslocatie te repeteren, zo vlak voor de generale en uitvoering. In de bovenzaal van In ’t Holt 1654 te Zuidhorn gaf regisseur Nico van der Wijk de laatste aanwijzingen aan de spelers in het toneelstuk ‘Laten we het vieren’ van Paul Haenen, maar eigenlijk liep het al als een trein.

Lees verder »de repetities zijn begonnen

Gepubliceerd op: zo 26 november 2023, 15:44u

Vanaf september repeteren maar liefst tien spelers voor onze nieuwe voorstelling die we op 9, 10 en 11 februari ten tonele brengen. Onder de bezielende leiding van Nico van der Wijk krijgt ‘Laten we het vieren’ van Paul Haenen al aardig vorm. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws en de kaartverkoop.

Lees verder »


Spoken Word

Gepubliceerd op: di 14 november 2023, 08:53u

Op zondagmiddag 19 november van 14.30 tot 16.30 uur neemt Eendracht taal- en toneelliefhebbers mee in het fenomeen 'spoken word'.
 

Lees verder »


Theater na de dam op 4 mei: kom vanavond met verhalen 2

Gepubliceerd op: vr 24 maart 2023, 11:24u

Op 4 mei was in Zuidhorn een geheel eigen versie van Theater na de Dam. Na de herdenking bij het verplaatste monument in het Wilhelminapark startte om 20.45 uur in de bovenzaal van In 't Holt 1654 een avond met verhalen, gedichten, liederen en muziek rondom de thema’s herdenken, bevrijding, oorlog en vrede. Naast Eendrachtleden deden ook andere dorpsgenoten mee aan deze avond. Vorig jaar was de eerste editie van deze sfeervolle en indrukwekkende theatervoorstelling en de versie van dit jaar was een mooi vervolg op deze traditie. Bekijk hier de editie van 2022 en hier de foto's van 2023.

Lees verder »Drie keer staande ovatie

Gepubliceerd op: za 11 februari 2023, 17:49u

Na weken oefenen en uitdiepen van karakters was het vrijdag 10 februari zo ver: de premiere van Moeder Aarde. Niet iedereen was tevreden over de generale, dus extra spanning voor de spelers: hoe zou het deze vrijdag gaan. Maar het ging geweldig.

Lees verder »Moeder Aarde - spelers

Gepubliceerd op: vr 20 januari 2023, 18:49u

Moeder: En dat na alles wat ik voor jullie gedaan heb, alles. Me helemaal weggecijferd voor mijn kinderen. En wat krijg ik er voor terug. NIETS. Madelief: Ik vind dat we dit met z’n allen …

Lees verder »