Eendracht presenteert zich op de Cultuurmarkt

Sfeer proeven bij rederijkerskamer Eendracht in Zuidhorn

Hou je van spelen met taal? Van literatuur of toneel? Of help je graag achter de schermen? Kom dan een vrijdagavond meemaken om de inspirerende en open sfeer te proeven. 

Wat kun je op onze bijeenkomsten verwachten?

Bij een kop koffie of thee start om kwart over acht de avond. We bespreken eerst praktische zaken en er wordt het – vaak humoristische – verslag van de vorige keer voorgelezen, zodat leden die afwezig waren meteen weer op de hoogte zijn. Ook zijn er een paar zogeheten ‘beurten’, waarbij iemand een zelfgekozen gedicht of stukje proza voordraagt.

Na een pauze en een glaasje komt het themagedeelte, meestal voorbereid door een kleine commissie. Elke commissie doet dat naar eigen smaak en kunnen, zodat je altijd weer wordt verrast. Maar twee dingen zijn zeker: de commissie heeft groot plezier bij de planning gehad, en de leden krijgen een geanimeerde avond waarop ze ook hun eigen inbreng kwijt kunnen. Want er is uiteraard gelegenheid tot laagdrempelig ‘rederijken’: een taalspel doen, een limerick bedenken, naar liederen luisteren en met elkaar iets zingen, iets cabaretachtigs uitvoeren of in groepjes een tekst schrijven.

Tot slot wordt er naar wens na geborreld en bijgepraat, waarbij soms weer de mooiste plannetjes ontstaan. 

Kom kijken

Begin je wat te voelen voor Eendracht? Of je nu jong of oud bent, nieuwe leden zien we graag! Kom vrijblijvend naar een vrijdagavondbijeenkomst, je bent altijd van harte welkom. Donateur worden kan ook. In beide gevallen kun je onze secretaris mailen:  secretariaat@kamereendracht.nl.