UITVOERING 2011:
De zevende Hemel

De uitvoering van 11 en 12 februari 2011 is al weer achter de rug. In de voorbereiding zijn diverse toneelstukken gelezen door de ‘leescommissie’. Daarbij wordt ondermeer gelet op speelbaarheid, aantal en type rollen en inhoud van het stuk. Dat is best een lastig proces, want leuke toneelstukken zijn niet altijd te spelen door het aantal beschikbare mannen en vrouwen binnen onze vereniging. Eendracht heeft nou eenmaal meer vrouwelijke leden…

Ook de regie is een belangrijk punt in de voorbereiding op de uitvoering: maken we gebruik van een regisseur uit eigen gelederen of zoeken we extern? Aangezien we vorig jaar veel van onze eigen regisseurs hebben gevraagd bij de zelfgeschreven voorstelling ‘Campinggasten’, is gekozen voor een externe regisseur.
Het resultaat van alle voorbereidingen is dat we én een regisseur hebben én een toneelstuk én dat alle rollen verdeeld zijn. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2011 heeft Eendracht ‘De zevende hemel’ van Aris Bremer gespeeld. Het stuk werd geregisseerd door Nico van der Wijk. De Groningse Nico heeft een imposante ervaring als regisseur en heeft het toneelstuk bewerkt zodat het satirische karakter meer naar voorkomt.


Aris Bremer

In ‘De zevende hemel’ speelden mee: Greet Boonstra, Remcke Brouwer, Thea Eggens, Enna Fabriek, Lisette Freriks, Engbert Gotink en Winnie van Hasselt. De ‘voice over’ wordt door Niels van Katwijk vertolkt en de techniek door Gerhard Dalenoort. De rol van Marieke Bruinsma is in verband met persoonlijke omstandigheden overgenomen door Inge van Niel.

Beide avonden speelde in de benedenzaal na afloop: Trio Pokasjasta.